Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Γάμος: αξίζει να συνεχίσω;

Έξι λόγοι για τους οποίους εξακολουθεί να είναι σημαντικός

Συγγραφέας: Rick Warren

Σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκεσαι – παντρεμένος, ανύπαντρος, διαζευγμένος ή χήρος – η Βίβλος δίνει την εντολή όλοι να τιμούν τον γάμο. Η Βίβλος λέει στην προς Εβραίους 13:4, «Ο γάμος ας είναι τίμιος σε όλα…». Ο καθένας, είτε είναι έγγαμος ή όχι, θα πρέπει να τιμά τον αρχαιότερο θεσμό επάνω στη γη.

Δυστυχώς όμως, ο γάμος δεν τιμάται από όλους στην κοινωνία μας. Σήμερα, ο γάμος παραμερίζεται σαν κάτι που δεν έχει σημασία από πολλούς ανθρώπους. Εξευτελίζεται από πολλούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι καθυστερούν τον γάμο όλο και περισσότερο – πολλές φορές για λάθος λόγους. Και ο γάμος επαναπροσδιορίζεται. Διακωμωδείται. Εξευτελίζεται. Αποδοκιμάζεται. Αποθαρρύνεται. Υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς τον γάμο.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι κανένας δεν γνωρίζει τα βασικά του γάμου πλέον. Ο Θεός μάς έδωσε το γάμο και Εκείνος περιμένει από την Εκκλησία να σταθεί, να τον υπερασπιστεί και να τον στηρίξει 솔라리스 gcc 다운로드. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν γιατί έχει τόση μεγάλη σημασία ο γάμος. Καθώς διδάσκουμε για το γάμο από τις Γραφές, υπάρχουν τουλάχιστον έξι θεϊκοί σκοποί που πρέπει να επικοινωνήσουμε όσον αφορά τον γάμο.

1. Ο Θεός έδωσε τον γάμο για την ένωση ανδρών και γυναικών.

Στην Α’ Κορινθίους 11:11 λέει, «Όμως, ούτε ο άνδρας υπάρχει χωρίς τη γυναίκα ούτε η γυναίκα χωρίς τον άνδρα, εν Κυρίω.»

Ο Θεός τα έφτιαξε με αυτό το τρόπο. Ο Θεός σκέφτηκε τα φύλα. Ο Θεός σκέφτηκε την ερωτική επαφή (σεξ). Τι θαυμαστός Θεός! Και ο Θεός σκέφτηκε τον γάμο. Η Βίβλος μας λέει στην Γένεση 2:18, «Δεν είναι καλό ο άνθρωπος να είναι μόνος, θα κάνω σ’ αυτόν βοηθόν όμοιον μ’ αυτόν.» Έχεις ανάγκη από βοηθούς σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με την συντροφικότητα και την βοήθεια που υπάρχει στον γάμο.

Στο Μάρκος 10 λέει, «Όμως, εξαρχής της κτίσης, ο Θεός αρσενικό και θηλυκό τους δημιούργησε. [Ο Θεός δημιούργησε τους αρσενικούς, ο Θεός δημιούργησε τις θηλυκές. Και ο Θεός αποφάσισε τι ήθελε να είσαι εσύ.] Εξαιτίας αυτού, ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα του και τη μητέρα του και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του, και θα είναι οι δύο σε μία σάρκα, ώστε, δεν είναι πλέον δύο, αλλά μία σάρκα 악성앱 다운로드. [ο Θεός βλέπει ένα έγγαμο ζευγάρι ως μία μονάδα] Εκείνο, λοιπόν, που ο Θεός συνένωσε, άνθρωπος ας μη χωρίζει.» Αυτή η περικοπή λέει τρία πράγματα.

  • Ο γάμος είναι σχέδιο του Θεού. Δεν είναι κάποια παράδοση που μπορούμε απλά να την απορρίψουμε. Ο Θεός δημιούργησε τον γάμο όταν δημιούργησε εσένα, όταν δημιούργησε εμένα, όταν δημιούργησε την ανθρωπότητα. Ο γάμος είναι σχέδιο του Θεού.
  • Ο γάμος υφίσταται ανάμεσα σε ένα άνδρα και μία γυναίκα. Υπάρχουν ένα σωρό άλλες διαφορετικές σχέσεις, αλλά αυτές δεν είναι γάμος.
  • Ο γάμος πρέπει να είναι κάτι μόνιμο. Αυτό που ενώνει ο Θεός – ο Θεός ενώνει ένα ζευγάρι σε γάμο – κανένας, κανένας άλλος, δεν θα έπρεπε να το χωρίσει. Φτιάχτηκε για να είναι μόνιμο. Φτιάχτηκε για να είναι για μια ζωή.

2. Ο Θεός δημιούργησε το γάμο για τον πολλαπλασιασμό του ανθρώπινου γένους Download the celestial kite.

Ο Θεός επέλεξε να πληθύνει την ανθρωπότητα επάνω στη γη μέσα από το γάμο. Για χιλιάδες χρόνια, δισεκατομμύρια ανθρώπων έχουν γεννηθεί επειδή άνδρες και γυναίκες έκαναν γάμο. Ο Θεός επέλεξε για τον καθένα που θα πάει στον ουρανό να υπάρξει μέσω του γάμου και της ερωτικής επαφής (σεξ).

Στο Μαλαχίας 2:15 λέει στην μετάφραση Το Μήνυμα, «Ο Θεός, ΟΧΙ ΕΣΥ, έφτιαξε το γάμο! Το Πνεύμα Του κατοικεί ακόμα και στην μικρότερη λεπτομέρεια του γάμου. Και τι είναι αυτό που Εκείνος θέλει από τον γάμο; Ευσεβή παιδιά από την ένωση σας. Έτσι λοιπόν διαφυλάξτε το πνεύμα του γάμου αναμεταξύ σας.»

Εάν είσαι έγγαμος και δεν μπορείς να κάνεις παιδιά, ο Θεός δεν είναι απογοητευμένος μαζί σου. Δεν είναι αυτό που θέλει να πει αυτό το εδάφιο. Αυτό που λέει είναι ότι όλοι εμείς είμαστε ζωντανοί επειδή κάποιο ζευγάρι συνήλθε μαζί. Για χιλιάδες χρόνια, ο Θεός έχει χρησιμοποιήσει τον γάμο για να γεμίσει τον ουρανό Old Pop for free. Και αν οι άνδρες και οι γυναίκες δεν συνέρχονταν μαζί, σε γάμο και ερωτική επαφή (σεξ), τότε δεν θα υπήρχε κανένας στον ουρανό.

3. Ο Θεός δημιούργησε τον γάμο για την προστασία των παιδιών.

Ο Θεός δημιούργησε τον γάμο για την προστασία των παιδιών. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μεγαλώνουν καλύτερα, υγιέστερα, δυνατότερα όταν μεγαλώνουν σε μία σταθερή οικογένεια με την μαμά τους και τον μπαμπά τους. Ο Θεός γνώριζε ότι τα παιδιά των ανθρώπων είχαν ανάγκη από ένα ασφαλές περιβάλλον. Και ότι θα είχες ανάγκη από κάποιον να σε ταΐσει και να σε ντύσει και να σε αναθρέψει. Θα χρειαζόσουν κάποιον να σε προστατέψει, να σε καθοδηγήσει, να σε εκπαιδεύσει, να φροντίσει για σένα και όλα αυτά.

Γι’ αυτό στο Saddleback δεν πιστεύουμε σε ορφανοτροφεία. Δεν χρηματοδοτούμε ορφανοτροφεία 생일 초대장 양식 다운로드. Δεν κτίζουμε ορφανοτροφεία. Γιατί; Επειδή κανένα παιδί δεν αξίζει να μεγάλωσε σε κάποιο ίδρυμα. Αξίζουν να μεγαλώσουν μέσα σε οικογένεια. Είναι πιο σημαντικό να βοηθήσουμε να χρηματοδοτηθεί μία οικογένεια ώστε να πάρει ένα παιδί. Στις Παροιμίες 14:26 λέει, «Στον φόβο του Κυρίου υπάρχει ισχυρή ελπίδα, και στα παιδιά του θα υπάρχει καταφύγιο.» Τα παιδιά έχουν ανάγκη να μεγαλώσουν σε ένα σπίτι που είναι καταφύγιο γι’ αυτά.

4. Ο Θεός δημιούργησε τον γάμο για την τελειοποίηση του χαρακτήρα μας.

Ο Θεός δημιούργησε τον γάμο για την τελειοποίηση του χαρακτήρα μας. Είναι στις σχέσεις που μαθαίνουμε να είμαστε ανιδιοτελείς και να αγαπούμε. Και καμία άλλη σχέση δεν έχει μεγαλύτερη επίδραση στην ζωή σου από τον γάμο, εάν παντρευτείς. Η ωριμότητα και ο σκοπός της ζωής είναι να μεγαλώσεις και να καταλάβεις ότι δεν αφορούν όλα εσένα Sou1 download. Η ζωή είναι ένα εργαστήριο μάθησης του πως να αγαπάς. Γιατί είναι άραγε η αγάπη το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή; Επειδή ο Θεός είναι αγάπη. Και ο Θεός θέλει να γίνεις όπως Εκείνος. Σε θέλει να μάθεις πως να αγαπάς. Μαθαίνουμε να αγαπούμε και μαθαίνουμε να μην είμαστε εγωιστές.

Η Βίβλος λέει στις Παροιμίες 18:1, «Ο ιδιογνώμονας ζητάει σύμφωνα με την επιθυμία του,» Ο γάμος είναι μια πορεία μιας ολόκληρης ζωής στο να μαθαίνεις να μην είσαι εγωιστής επειδή εφόσον παντρευτώ, δεν μπορώ πλέον να σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου. Πρέπει να σκέφτομαι το εμείς.

Το υπ’ αριθμό ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί ο Θεός στην ζωή σου, ώστε να οικοδομήσει χαρακτήρα που να μοιάζει με τον Χριστό, εάν είσαι έγγαμος, είναι ο/η σύζυγος σου. Ωχ, όχι! Ναι έτσι είναι! Επειδή κάθε μέρα έχεις εκατοντάδες ευκαιρίες να μη σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου. Έχεις ευκαιρίες να σκέφτεσαι το άλλο πρόσωπο, να φροντίζεις γι’ αυτούς. Ο υπ’ αριθμό ένα σκοπός του γάμου είναι να με κάνει άγιο, όχι ευτυχισμένο. Αυτό έρχεται αντίθετα με την σημερινή κουλτούρα, αλλά είναι η αλήθεια.

5. Ο Θεός δημιούργησε τον γάμο για να δομήσει την κοινωνία 스포티파이 음원 다운로드.

Ο γάμος είναι ο βασικός θεμέλιος λίθος για κάθε κοινότητα, εκκλησία, πολιτεία, έθνος, κοινωνία και κουλτούρα. Εάν γνωρίζεις κάτι από την ιστορία, θα γνωρίζεις ότι εκεί που οι γάμοι είναι δυνατοί, οι πολιτισμοί και τα έθνη είναι δυνατά. Γνωρίζεις ότι οπουδήποτε οι γάμοι και οι οικογένειες είναι αδύναμες, οι πολιτισμοί και τα έθνη βρίσκονται σε παρακμή.

Είναι πολύ φανερό στην πραγματικότητα προς ποια κατεύθυνση οδηγείται το έθνος μας σήμερα. Η Αμερική δεν καλυτερεύει. Δεν γίνεται δυνατότερη. Πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Γιατί; Επειδή δεν δίνουμε πλέον στον γάμο και την οικογένεια την πρέπουσα αξία. Δίνουμε περισσότερη αξία στον εαυτό μας, εγωιστικά, από ότι στο γάμο. Έχουμε ειδωλοποιήσει την ατομικότητα. Στις Παροιμίες 14:34 λέει, «Η δικαιοσύνη [να κάνεις τα πράγματα με τον τρόπο που θέλει ο Θεός] υψώνει έθνος, ενώ η αμαρτία [όταν δεν κάνεις τα πράγματα με τον τρόπο του Θεού] είναι όνειδος λαών Download the ad blocker app.»

6. Ο Θεός δημιούργησε τον γάμο για να αντανακλά την ένωση μας με τον Χριστό.

Ο γάμος είναι μία παρομοίωση. Είναι ένα σύμβολο. Είναι μία πορεία, ζωντανό, μάθημα με παραδείγματα του πόσο ο Θεός μας αγαπάει και πως πρέπει εμείς να είμαστε σε επαφή μαζί Του. Ο γάμος είναι ένα πρότυπο μιας εκπληκτικής πνευματικής αλήθειας.

Στην προς Εφεσίους 5 λέει, «Οι άνδρες, αγαπάτε τις γυναίκες σας, όπως και ο Χριστός αγάπησε την εκκλησία, και παρέδωσε τον εαυτό του για χάρη της…. για να την παραστήσει στον εαυτό του εκκλησία ένδοξη, χωρίς να έχει κάποια κηλίδα ή ρυτίδα… Έτσι χρωστούν οι άνδρες να αγαπούν τις δικές τους γυναίκες, σαν τα δικά τους σώματα… Κανένας δεν μίσησε ποτέ τη δική του σάρκα, αλλά την εκτρέφει και την περιθάλπει, όπως και ο Κύριος την εκκλησία. Γι’ αυτό, ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα του και τη μητέρα, και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του, και θα είναι οι δύο σε μία σάρκα. Τούτο το μυστήριο είναι μεγάλο, εγώ δε το λέω για τον Χριστό και για την εκκλησία. Όμως, κι εσείς, κάθε ένας ξεχωριστά, έτσι ας αγαπάει τη δική του γυναίκα, σαν τον εαυτό του, η δε γυναίκα, ας σέβεται τον άνδρα.»

Καμία άλλη σχέση επάνω στη γη, συμπεριλαμβανομένης και της σχέσης γονιού με παιδί, δεν μπορεί να απεικονίσει ικανοποιητικά την ένωση μας με τον Χριστό με τον τρόπο που μπορεί να το κάνει ο γάμος ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα Wallpaper high definition download. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος λόγος γιατί ο γάμος δεν μπορεί να επαναπροσδιοριστεί. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος λόγος γιατί πρέπει να προστατευτεί με κάθε κόστος. Επειδή είμαστε το σώμα του Χριστού. Είμαστε η νύμφη του Χριστού ενωμένοι με τον Χριστό. Και ο γάμος είναι αυτή η παρομοίωση.

Δεν έχει την παραμικρή σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για τον γάμο. Δεν έχει καμία σημασία τι λέει η κοινή γνώμη. Δεν έχει σημασία τι λένε τα γκάλοπ. Δεν έχει καμία σημασία τι είναι πολιτικά ορθό ή λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι το τι λέει ο Θεός. Εκείνος είναι Αυτός που δημιούργησε τον γάμο.

Ο Δρ. Rick Warren, επιτίθεται με πάθος σ’ αυτό που αποκαλεί οι πέντε «Παγκόσμιοι Γολιάθ» — πνευματική κενότητα, εγωκεντρική ηγεσία, ακραία φτώχια, επιδημίες νόσων, και αναλφαβητισμό / ελλειπή εκπαίδευση Reversal Trial 6. Ο στόχος του είναι μία δεύτερη Μεταρρύθμιση αναστήλωσης της υπευθυνότητας πίσω στους ανθρώπους, αξιοπιστία στις εκκλησίες, και ευγένεια στον πολιτισμό. Είναι ποιμένας, ασχολείται με το παγκόσμιο σχεδιασμό, θεολόγος, και φιλάνθρωπος. Συχνά τον ονομάζουν «ο πνευματικός ηγέτης της Αμερικής με την μεγαλύτερη επιρροή» και «ο Ποιμένας της Αμερικής».