Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Θέλω να περπατήσω με τον Ιησού

Σ’ αυτήν τη ζωή δεν είσαι μόνος. Ο Θεός επιθυμεί να περπατήσει μαζί σου και να σε βοηθήσει σε όλα τα προβλήματα της ζωής σου. Αν θα ήθελες κι εσύ να περπατήσεις μαζί Του, να ποια θα ήταν τα πρώτα σου βήματα.

  1. Αναγνώρισε πως είσαι αμαρτωλός .Πρώτα πρέπει να αποδεχτείς την πνευματική σου ανάγκη: “Δεν υπάρχει δίκαιος ούτε ένας “ (Ρωμαίους 3:10). Δεν μπορούμε να βρίσκουμε δικαιολογίες, ούτε να κατηγορούμε τους άλλους για τις πράξεις μας. “Γιατί όλοι αμάρτησαν και στερούνται τη δόξα του Θεού όλοι ” ( Ρωμαίους 3:23 )
  2. Αναγνώρισε πως ο Ιησούς Χριστός πέθανε στο σταυρό για σένα.“Επειδή, και ο Χριστός έπαθε μια φορά για πάντα για τις αμαρτίες, ο δίκαιος για χάρη των αδίκων, για να μας φέρει στον Θεό, ο οποίος, ενώ μεν θανατώθηκε κατά τη σάρκα, ζωοποιήθηκε όμως διαμέσου τού Πνεύματος” ( Α’ Πέτρου 3:18 ). O Χριστός πλήρωσε την τιμή της αμαρτίας σου. Ο Απόστολος Παύλος γράφει: “Μαζί με τον Χριστό έχω συσταυρωθεί· ζω δε όχι πλέον εγώ, αλλά ο Χριστός ζει μέσα σε μένα· σε ό,τι, όμως, τώρα ζω μέσα στη σάρκα, ζω με την πίστη τού Υιού τού Θεού, ο οποίος με αγάπησε, και παρέδωσε τον εαυτό του για χάρη μου” (Γαλάτες 2:20).
  3. Μετανόησε για τις αμαρτίες σου.Η λέξη “μετανόησε” σημαίνει “άλλαξε πορεία”. Η Βίβλος μας λέει: “Μετανοήστε, λοιπόν, και επιστρέψτε, για να εξαλειφθούν οι αμαρτίες σας, για νάρθουν καιροί αναψυχής από την παρουσία τού Κυρίου” (Πράξεις 3:19). O Θεός μάς προστάζει να μετανοήσουμε. Πρέπει να θέλεις να αποχωριστείς όλα αυτά που στην ζωή σου λυπούν τον Θεό.
  4. Δέξου τον Ιησού για σωτήρα σου.Ο Ιησούς είπε: “Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω” (Ματθαιος 11:28).

Είναι ουσιαστικό το ότι έρχεσαι στον Χριστό όπως είσαι. Μην προσπαθείς “να καθαρίσεις την ζωή σου” πριν έρθεις στον Χριστό. Αντίθετα δέξου Τον και άφησε Αυτόν να κάνει τον “καθαρισμό”. Ο Ιησούς λέει: ‘’Κάθε τι που μου δίνει ο Πατέρας, θάρθει σε μένα· και εκείνον που έρχεται σε μένα, δεν θα τον βγάλω έξω’’ (Ιωάννης 6:37).

Προσευχή σωτηρίας

Πριν αποφασίσεις να αφιερώσεις την ζωή σου στον Χριστό, διάβασε οπωσδήποτε ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ. Ύστερα εφόσον είσαι έτοιμος, θα μπορούσες να προσευχηθείς με τον ακόλουθο τρόπο:

Κύριε Ιησού,

Αναγνωρίζω πως Σε χρειάζομαι στην ζωή μου. Σε ευχαριστώ που με δέχεσαι όπως είμαι. Συγχώρεσε με για τις αμαρτίες μου.

Σε δέχομαι σαν προσωπικό μου Κύριο και Σωτήρα και σου υπόσχομαι να έχεις Εσύ την πρώτη θέση στη ζωή μου.

Στο όνομα του Ιησού Χριστού, Αμήν.

Αν προσευχήθηκες για πρώτη φορά αυτήν την προσευχή , θέλουμε να σε καλωσορίσουμε στην συντροφιά του Ιησού Χριστού. Αυτό δεν είναι το τέλος, είναι μόνο η αρχή.

Θέλουμε να σε βοηθήσουμε στα επόμενα βήματα σου με το θεό. Αν το επιθυμείς, ενημέρωσε μας και θα σου στείλουμε υλικό που θα σε βοηθήσει.

Σε προτρέπουμε να συνδεθείς με κάποια Εκκλησια που πιστεύει και μελετάει την Βίβλο. Αν κατοικείς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε προσκαλούμε στην Α’ Αποστολική Εκκλησία. Αν όχι, επικοινώνησε μαζί μας να σου συστήσουμε κάποια στην περιοχή σου.

Συνδέσου

Αν αποφάσισες να ζήσεις για τον Χριστό, είναι σημαντικό να ξέρεις πως η ζωή της πίστης προϋποθέτει τη συμμετοχή σου στις δράσεις της Εκκλησίας, σαν έκφραση αφιέρωσης προς τον Κύριο.

Στη ζωή σου με το Χριστό είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνείς, να αυξάνεσαι και να υπηρετείς – το DNA της Αποστολικής εκκλησίας. Η επικοινωνία με άλλους πιστούς θα σε ενθαρρύνει και θα σε δυναμώσει, Θα έχεις αύξηση στο περπάτημα σου με τον Θεό μέσα από τις Κυριακάτικες και μεσοεβδομαδιαίες συναθροίσεις, τις διάφορες ομάδες βιβλικής μελέτης καθώς και υπηρετώντας άλλους. Το να υπηρετείς τους άλλους δεν αφορά μόνο την σχέση σου με την εκκλησία, είναι τρόπος ζωής που επεκτείνεται από την εκκλησία στην γειτονιά σου και σε όλο τον κόσμο.