Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Οχτώ βήματα πιο κοντά στα όνειρά σου

Όλοι χρειάζονται να έχουν ένα όνειρο. Στην πραγματικότητα, ο Θεός σε δημιούργησε να ονειρεύεσαι. Όλοι, από τον Ιωσήφ στον Δανιήλ στον Πέτρο, η Αγία Γραφή η ίδια, είναι γεμάτη ιστορίες στις οποίες ο Θεός δίνει στα παιδιά Του μεγάλα όνειρα.

Από τον ποιμένα Ρικ Γουόρεν 

Όταν έκανες τα πρώτα σου βήματα στη διακονία, πιθανότατα ξεκίνησες με ένα μεγάλο όνειρο. Δυστυχώς, καθώς μπαίνεις στη διακονία, τα όνειρά σου συρρικνώνονται στο μέγεθος της κατάστασης που σε περιβάλλει.

Αν είναι να συνεχίσεις με τη διακονία, θα πρέπει να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι 카카오뮤직 다운로드. Χρειάζεται να έχεις πίστη σε αυτά που ο Θεός μπορεί να κάνει μέσα από εσένα. Η Γραφή λέει: «Xωρίς, μάλιστα, πίστη είναι αδύνατον κάποιος να τον ευαρεστήσει» (Εβραίους 11:6). Η πίστη προκύπτει από ένα όνειρο, μία όραση.

Όταν ξεκινήσα την εκκλησία μου, Saddleback, ξεκίνησα έχοντας ένα όνειρο. Μάλιστα στην πρώτη πρώτη συνάθροιση που είχαμε, μοιράστηκα αυτό το όνειρο με τα εξήντα άτομα που ήμασταν μέσα στο δωμάτιο. Συμμερίστηκα ένα πολύ θαρραλέο όνειρο: μία εκκλησία 20.000 ατόμων που θα διακονούν στην ευρύτερη περιφέρεια και σε όλο τον κόσμο, μια εκκλησία-καταφύγιο για αυτούς που πονάνε, έχουν κατάθλιψη, βιώνουν ματαίωση και είναι σε σύγχυση καθώς και μία εκκλησία που θα μοιράζεται τα Καλά Νέα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων.

Όταν το μοιράστηκα όλο αυτό με εξήντα άτομα που δεν είχα δει ποτέ πριν στη ζωή μου, υπήρξαν άνθρωποι που είπαν: «Σιγά μην γίνει One piece 600 downloads! Πώς στην ευχή θα μπορούσαν 60 άνθρωποι να αυξηθούν τόσο που να γίνουν μία εκκλησία τέτοιου μεγέθους; Πώς θα μπορούσαμε ποτέ να αγοράσουμε γη, εδώ που ζούμε, που είναι τόσο ακριβή;». Κι όμως, σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, πραγματοποιήσαμε το όνειρο. Σε όλα τα χρόνια που υπήρξα ποιμένας σε αυτήν την εκκλησία, ποτέ δεν αμφέβαλα ότι αυτό θα συμβεί. Γιατί; Το όνειρό μου ήταν από το Θεό.

Τότε, τον Απρίλιο του 2005, στην εικοστή πέμπτη επέτειο της εκκλησίας μας, μοιράστηκα ένα καινούργιο όνειρο για την εκκλησία Saddleback και το διαρκώς αυξανόμενο δίκτυο εκκλησιών Purpose Driven. Μίλησα στους παρεβρισκόμενους για το σχέδιο ΕΙΡΗΝΗ, το όνειρό μου να κινητοποιηθούν ένα δισεκατομμύριο Χριστιανοί για να αντιμετωπίσουν τους παγκοσμίου βεληνεκούς γίγαντες της πνευματικής απώλειας, εγωκεντρικής ηγεσίας, φτώχειας, ασθένειας και του αναλφαβητισμού. Το πρώτο όνειρο μάς συντρόφευσε τα πρώτα είκοσι πέντε χρόνια. Αυτό θα μας συντροφεύσει τα επόμενα είκοσι πέντε smarthru 4 다운로드. Έχω τόση βεβαιότητα γι’ αυτό το όνειρο όπως είχα και για το πρώτο.

Κάθε άτομο, κάθε διακονία και κάθε εκκλησία χρειάζονται ένα όνειρο. Αν δεν ονειρεύεσαι, πεθαίνεις. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αυτό που λέμε «σπουδαίος άνθρωπος». Όταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος δεσμεύεται σε ένα σπουδαίο όνειρο, είναι το όνειρο αυτό που κάνει τον άνθρωπο σπουδαίο. Αν θέλεις να είσαι ένας υγιής άνθρωπος, χρειάζεται να έχεις ένα όνειρο για το οποίο να ζήσεις τη ζωή σου.

Ίσως να είσαι στη διακονία για τόσο καιρό που έχεις ξεχάσει να ονειρεύεσαι. Ή ίσως μόλις τώρα μπαίνεις στη διακονία και δεν έχεις ποτέ ξοδέψει χρόνο αναλογιζόμενος τι ο Θεός θα μπορούσε να πραγματώσει μέσα από τη ζωή σου 서라운드 다운로드. Ή ίσως να βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο καταστάσεις.


Όπως και να’χει, ακολουθούν οχτώ βήματα που θα σε βοηθήσουν να βρεις το όνειρο του Θεού για τη ζωή σου. Είναι τα ίδια βήματα που ακολούθησα για να επενδύσω στο όνειρο που ο Θεός είχε δώσει για την εκκλησία Saddleback.

  1. Άνοιξε το μιαλό σου στο Θεό

Αν πρόκειται να το πάρεις σοβαρά αυτό, χρειάζεται να ησυχάσεις μπροστά στον Κύριο. Προγραμμάτισε ώρες ησυχίας και μοναχικότητας. Για πολλούς από εσάς, ο Θεός αδυνατεί να σας δώσει ένα όνειρο, γιατί δεν ησυχάζετε μπροστά Του. Ξεκινάς αποκτώντας την προοπτική που ο Θεός έχει για τη ζωή σου.

  1. Κάνε έρευνα

Δεν παίρνεις αποφάσεις με άγνοια RixGothic b Download. Αυτό είναι ένα βήμα που πολλοί αγνοούν, όταν έχουν ένα όνειρο. Προσεύχονται γι’ αυτό, όμως δεν κάνουν την έρευνα για να βρουν τα δεδομένα. Η Γραφή λέει ότι είναι ανοησία να αποφασίζεις χωρίς να κάνεις έρευνα (Δες Παροιμίες 18:13). Σκέψου πριν ενεργήσεις. Διάβασε βιβλία, πήγαινε σε συνέδρια, επισκέψου άλλες εκκλησίες. Κάνε ό,τι χρειάζεται για να συγκεντρώσεις τα δεδομένα.

  1. Ζήτα συμβουλή

Να θυμάσαι ότι είναι καλύτερο να παραδεχτείς την άγνοιά σου από το να γίνει η άγνοιά σου ένα άσχημο βίωμα. Όπως και να έχει, χωρίς τη σωστή συμβουλή, θα φανείς ανόητος. Άρα, ξεκίνα να ρωτάς. Ταπεινώσου 영화 박수건달 다운로드. Να είσαι διδάξιμος. Οι ηγέτες είναι άνθρωποι αεί διδασκόμενοι.

  1. Όρισε τις προτεραιότητες

Δεν έχεις χρόνο να τα κάνεις όλα. Επομένως, πρέπει να μάθεις τη διαφορά ανάμεσα στο σημαντικό και το επείγον, το βοηθητικό και αυτό που επιφέρει αλλαγές ζωής, το αποδοτικό και το δραστικό. Χρειάζεται να εστιάσεις στο να κάνεις τα σωστά πράγματα. Όταν το κάνεις αυτό, αναπτύσεις ένα σχέδιο για να κατακτήσεις τα όνειρά σου κι αυτό είναι ζωτικής σημασίας.

  1. Υπολόγισε το κόστος

Αυτό σημαίνει να παίρνεις ένα ρίσκο που το έχεις υπολογίσει. Στο Παροιμίες 20:25 διαβάζουμε: «Παγίδα είναι στoν άνθρωπo να μιλάει με πρoπέτεια για ιερά πράγματα και ύστερα από τις ευχές να σκέφτεται» Java file generation download. Όταν κάνεις σχέδια για το όνειρό σου, χρειάζεται να θέσεις τις εξής τρεις ερωτήσεις:

Είναι απαραίτητο; (Μπορώ να κατακτήσω το στόχο μου με άλλο τρόπο;)

Τι θα κοστίσει; (Τι τιμή έχει σε σχέση με το χρόνο, την ενέργεια, τα χρήματα και την υπόληψη)

Αξίζει; (Αυτή είναι η πιο σημαντική ερώτηση)

Αφού απέκτησα ένα όνειρο για την εκκλησία Saddleback, μετά έπρεπε να αναρωτηθώ “Αξίζει να δώσω τη ζωή μου γι’ αυτό;” και κατέληξα στο εξής: “Φυσικά!”. Αξίζει κάθε ρινίδα ενέργειας που του δίνω. Εδώ μιλάμε για θέματα αιώνιας διάστασης.

  1. Κάνε σχέδια για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Το σχέδιό σου πρέπει να έχει χώρο για τα προβλήματα που θα προκύψουν. Σίγουρα κάποια πράγματα δε θα πάνε καλά. Είσαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις; Στο Παροιμίες 27:12 διαβάζουμε: «O φρόνιμoς πρoβλέπει τo κακό, και κρύβεται. Οι άφρoνες, όμως, εξακoλoυθoύν τoν δρόμo τoυς και τιμωρoύνται». Αναρωτήσου «Τι μπορεί να πάει στραβά;», όπως επίσης «Τι θα συμβεί αν όντως πάει κάτι στραβά;» mblock 다운로드. Αυτό δεν είναι απαισιοδοξία. Είναι σύνεση.

  1. Να είσαι πρόθυμος να πάρεις ρίσκα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν ρίσκα στη διακονία, γιατί δε θέλουν να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. Στο Παροιμίες 29:25 διαβάζουμε: «O φόβoς τoυ ανθρώπoυ στήνει παγίδα, ενώ αυτός πoυ εμπιστεύεται στoν Kύριo, θα είναι σε ασφάλεια». Όταν είμαστε φοβισμένοι πρέπει να το παραδεχτούμε. Ο Θεός ο Ίδιος μας ζητάει να το παραδεχτούμε. Ο φόβος δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Είναι σημάδι της ανθρώπινης φύσης μας.

Όμως, εδώ βρίσκεται το μυστικό του να μπορείς να κάνεις ένα βήμα πιο πέρα από τους φόβους σου: το να γνωρίζεις ποιος σου εμπιστεύτηκε αυτό το όνειρο. Οι Παροιμίες 14:26 λένε: «Στo φόβo τoυ Kυρίoυ υπάρχει ισχυρή ελπίδα και στα παιδιά τoυ θα υπάρχει καταφύγιo» ghost 11.5.1 다운로드. Όταν ξέρεις ότι το όνειρό σου είναι από το Θεό, έχεις πεποίθηση. Σου δίνει την ασφάλεια που χρειάζεσαι για να συνεχίζεις να κινείσαι προς αυτό. Αν γνωρίζεις την πηγή του ονείρου σου, δε θα σε νοιάξει τι λένε οι επικριτές σου. Δε θα επιτρέψεις να σου πουν οι γύρω σου το γιατί δεν μπορεί να συμβεί. Οι νόμοι μπορούν να αλλάξουν. Τα χρήματα μπορούν να βρεθούν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Θεός σού έχει ζητήσει να το κάνεις.

  1. Κάν’το τώρα

Υπάρχει ένα σημείο στη διαδικασία της απόφασης, όπου θα πρέπει να πάψεις να μιλάς και να αρχίσεις να δρας. Πρέπει να ξεκινήσεις. Όταν αποφασίσεις ότι άξιζει το ρίσκο, χρειάζεται να δράσεις 13 카메라 다운로드. Πρέπει να έρθει ένα σημείο στη ζωή σου που θα πεις: «Ο Θεός με κάλεσε να το κάνω αυτό. Θα το κάνω».

Δεν υπάρχει κανένα κόστος στα όνειρα. Ονειρεύσου κάτι μεγάλο για τη διακονία σου. Οτιδήποτε θεωρούμε τώρα δεδομένο στην κοινωνία μας, ήταν κάποτε αδύνατον: αυτοκίνητα, υπολογιστές, αεροπλάνα, φούρνοι μικροκυμμάτων, διαδίκτυο. Τα αδιέξοδα του σήμερα είναι τα θαύματα του αύριο.